BEWUSTE KEUZE by VERMEULEN CATERING

Omdat wij waarde hechten aan onze omgeving.

Duurzaam ondernemen is een essentieel onderdeel geworden van de bedrijfspraktijken van Vermeulen Catering. Als toonaangevend cateringbedrijf streven we ernaar om niet alleen uitstekende service en kwaliteit te leveren, maar ook om positieve veranderingen teweeg te brengen in de gemeenschappen waarin we opereren en voor het milieu waarvan we afhankelijk zijn.

Een van de kernprincipes van ons 'Bewuste Keuze' beleid is het zorgen voor duurzaamheid in al onze activiteiten. We begrijpen dat de voedingsindustrie een aanzienlijke impact kan hebben op het milieu, en we nemen onze verantwoordelijkheid serieus om die impact te minimaliseren. Daarom streven we naar het verminderen van ons energie- en waterverbruik, het minimaliseren van afval en het streven naar duurzame inkooppraktijken. We geven de voorkeur aan lokale en seizoensgebonden ingrediënten, ondersteunen fairtrade-initiatieven en verminderen onze ecologische voetafdruk door efficiënt gebruik van verpakkingen en transport.

Transparant

Transparantie en ethisch zakendoen zijn ook fundamentele pijlers van ons duurzame beleid. We streven naar openheid in onze bedrijfsvoering en communicatie, zowel intern als extern. We hanteren eerlijke en ethische praktijken in al onze zakelijke relaties en nemen actief deel aan initiatieven die de transparantie en integriteit in de voedingsindustrie bevorderen.

Toekomstbestendig

Bij Vermeulen Catering geloven we dat verantwoord ondernemen niet alleen een verantwoordelijkheid is, maar ook een kans om positieve verandering te stimuleren en onze langetermijnwaarde te vergroten. Door onze inzet voor duurzaamheid, sociale betrokkenheid en ethisch zakendoen streven we ernaar om een verschil te maken, niet alleen voor onze klanten en medewerkers, maar ook voor de samenleving als geheel.

parallax background

Hoe passen wij 'Bewuste Keuze' in de praktijk toe?

Een van de bewuste keuzes is onze koffie. Goede koffie, een must have voor onze collega’s en klanten die wij mogen ontvangen bij ons op kantoor. Naast een goede boon en een mooi apparaat kiezen wij onze koffie uit op duurzaamheid. Want ook met koffie kun je het verschil maken. Daarom zijn wij een samenwerking aangegaan met Three P Coffee. Een lokale leverancier die net als wij het verschil willen maken in duurzaamheid. De Three P’s staan ook niet voor niets uit People, Planet en Profit.

Sinds februari 2024 hebben we dit koffieapparaat in gebruik genomen. Daarbij is de cirkel rond voor de recycling van ons koffiedik. Deze gaat met het elektrische vervoer van Three P Coffee naar Prinsenzwam in Breda, zij maken er substraat van wat een goede voedingsbodem is voor hun oesterzwammen. Deze worden verwerkt in producten die wij weer serveren op jouw event. 

Wij zijn trots met deze milieuvriendelijke samenwerking. Duurzaamheid kun je niet alleen doen. Je doet het samen!

 
OFFERTE OPVRAGEN?

Wij zullen zsm reageren met een passend aanbod.

Wanneer u een goed beeld heeft van uw feest of evenement, dan kunt u een offerte aanvragen. Wij nemen dan de tijd om u een zo helder mogelijk beeld te geven van de mogelijkheden.

OFFERTE AANVRAGEN