VERMEULEN @ HOME > BESTELLEN

VERMEULEN @HOME - Proef Japan

Het land van de rijzende zon met heerlijke gerechten gebaseerd op 5 smaken, 5 kleuren & 5 methodes.

Japan, heet in het Japans `Nihon` of `Nippon`, wat betekent: `de oorsprong van de zon` . Wij kennen het als: ‘het land van de rijzende zon’. Een land van ongekende mogelijkheden, maar ook van uitersten; van high tech ontwikkelingen en vernuftige gebouwen tot eenvoudige theehuizen en een bescheiden bevolking.

Presentatie is in Japan belangrijk. Het slagen van een opdracht valt of staat met de juiste presentatie er van. Zo ook in de Japanse keuken. Japanners zijn ware kunstenaars in het presenteren van hun gerechten. Met de bijzondere eetcultuur van dit land willen wij u in maart, de maand waarin hier ook de zon hoger rijst en de lente ontluikt, kennis laten maken.

Naast de bijzondere presentatie blijft de Japanse keuken in harmonie door het het hanteren van het belangrijke principe van de 5 smaken ( zout, zuur, zoet, bitter, umami), 5 kleuren (rood, groen, geel, zwart, wit) en 5 methodes (bakken, sudderen, stomen, frituren, rauwe bereiding). De smaak ‘umami’ is in onze eetcultuur nog niet erg bekend. De vertaling ervan is ‘heerlijkheid’. Deze smaak wordt bijvoorbeeld beleefd in verse zalm, truffel, tomaat, zeewier en paddenstoelen. Door het toevoegen van ingrediënten met een hoog umami-gehalte, wordt de smaak van de overige ingredienten op een hoger niveau getild.

Het bovenstaande principe wordt gehanteerd in de vier meest kenmerkende stijlen van de Japanse keuken:

  • Kaiskei-stijl: tal van kleine, verfijnde gerechten.
  • Shojin-Ryori: vegetarische keuken.
  • Sukiyaki: vleesfondue.
  • Teppanyaki: gerechten bereid op een gloeiende plaat, zoals het hier bekende yakitori.
Met veel interesse en kundigheid hebben onze eigen koks zich de kunst van de bereiding van de Japanse stijlen meester gemaakt. Daarbij hebben wij gekozen voor de Kaiskei-stijl. Oordeel zelf en proef bijvoorbeeld onze heerlijke Sushi, vlees- &visspecialiteiten, verse udon noodles en andere bijzondere gerechten uit het land van de rijzende zon.

Hoe werkt het?

Via onze webshop neemt u een digitaal kijkje in onze keuken en kunt uzelf de keuze maken uit onze gerechten. Naast onze Japanse gerechten bieden wij u ook een tal aan andere wereldsmaken, menu's en lekkernijen. Voor een overzicht van al onze producten verwijzen wij u door naar: Vermeulen @HOME.

Uw bestelling kunt u zelf afhalen van maandag tot en met zaterdag. Bij het plaatsten van uw bestelling kunt u het gewenste afhaalmoment selecteren. Indien u eten wilt bestellen voor zondag, kunt u deze op zaterdag afhalen. De warme gerechten dienen door u zelf te worden verwarmd; u treft hiervoor een instructiekaart bij elke bestelling.

Wegens onze dagverse voorraad dient u de bestelling minimaal 2 werkdagen van te voren te bestellen.