Aftermovie Proef Dongen 2019
1 juli 2019Making Of – Kerstvideo’s
29 oktober 2020Er zijn maar weinig mensen die niet van barbecuen houden, wij van Vermeulen Catering zelf ook. We helpen u graag om van uw komende BBQ-feest een succes te maken met deze 10 tips.
Tip 1: Kies het juiste gezelschap
Een goed feest of diner valt of staat bij het juiste gezelschap. Hoe meer zielen hoe meer vreugd, maar stem hier vooral ook je barbecue capaciteit op aan. Heb je voldoende vlees, vis, groente, stokbrood, saus, salade en brandstof in huis? Dan zit je gebakken.
Tip 2: Bepaal welke brandstof je gebruikt
Ga je voor briketten, brokken houtskool, gas of elektrisch? Soms is gas of elektrisch gewoon makkelijker, je hebt dan natuurlijk minder last van rookvorming. De echte bekende barbecue smaak krijg je toch echt alleen met houtskool te pakken. En zeg nou zelf, het is toch ook lekker mannelijk om een beetje moeite te doen voor een mooi gerecht? Wil je net wat extra’s toevoegen zet dan rookhout of kruiden bij de kolen, heerlijk!
Tip 3: Bekijk het weerbericht
Wie denkt dat barbecuen alleen in de zomer kan heeft het mis. Weer of geen weer, de barbecue kan altijd aan. Wel is het handig om je opstelling aan te passen op het weerbericht. En stem je gerechten ook af op het seizoen.
Tip 4: Kies een geschikte locatie:
Of je nu in Oosterhout, Dongen, Breda, Tilburg, Geertruidenberg, Raamsdonksveer of Made gaat barbecuen, wind heb je overal. Kies daarom een locatie waarbij je de mogelijkheid hebt om de barbecue een beetje beschut te plaatsen zonder dat het brandgevaar oplevert. Vind het evenement plaats op een open veld of weiland? Zorg er dan voor dat de rook in ieder geval niet richting je gasten komt.
Tip 5: Ga voor kwaliteit
Het klinkt allemaal heel logisch, maar wij zien het nog vaak genoeg misgaan. Start met een goed schoon rooster, of maak het schoon terwijl de kolen opwarmen. Gebruik bijvoorbeeld niet dezelfde vork voor het rauwe en gebakken vlees. En zorg er voor dat de temperatuur van kip, rund, varken en vis optimaal is voor het betreffende stuk dat op de barbecue belandt. Hygiëne is bij de bereiding van ieder gerecht het allerbelangrijkst, ook voor de barbecue.
Tip 6: Neem je tijd
Haastige spoed is zelden goed. Bij een barbecue is het niet anders, want naast hamburgers, braadworst en saté zijn er ook heerlijke vlees-soorten die langer moeten garen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘pulled pork’ of een ‘beer can chicken’, door de langzame garing krijg je echt een uniek gerecht waar je met meerderen van kunt eten. Zeker ideaal voor in de winter of herfst, je kunt dan binnen bij de open haard wachten en tussendoor kijken of alles goed gaat bij de barbecue.
Tip 7: Denk aan de vitamientjes
Naast vlees en vis zijn er ook heerlijke groentes die heel goed tot hun recht komen op het rooster van de barbecue. Zo kun je een complete vegetarische barbecue verzorgen of gewoon een diner met een gebalanceerd aanbod.
Tip 8: Maak je eigen hamburgers
Een hamburger lijkt één van de meest eenvoudige stukken vlees voor op de barbecue, maar niets is minder waar. Wanneer je kiest voor een verse hamburger en hier je eigen draai aan geeft kun je een gerecht op tafel zetten waarbij het water de gasten net zo in de mond loopt als bij een biefstuk. Varieer met kruiden, ei, broodkruimels, je kunt het zo gek niet bedenken, eet smakelijk!
Tip 9: Salade als side dish
Bij salade heb je meer keuze dan huzarensalade en ijsbergsla. Verwerk wat groenten zoals maïs en olijven in de bijgerechten. Heerlijk verfrissend en ze zullen op zijn voordat je het weet.
Tip 10: Mosterd na de maaltijd
Bij een barbecue hoort saus, van mayonaise tot ketchup en van satésaus tot een onvervalste BBQ-saus. Ieder stukje vlees of vis verdient een lekker bijpassend sausje. Zorg er voor dat je gasten er niet naast grijpen. Oh en vergeet het stokbrood niet, want als je wacht op je stukje vlees is dat wel zo lekker.